Unul dintre colaboratorii noștri a primit un mesaj de la un client. Îl redam mai jos, asa cum a fost el redactat (nu am socotit necesar să realizăm corecturi pe el, este inteligibil, deși se observă că, probabil, a fost scris în grabă):

 

Mesaj clientă: 
[20:41, 01.03.2021] *************: Buna seara îmi cer scuze că am întârziat atât cu video de argint coloidal și aur coloidal de la alchemy
Și cel de la ****************.
 Nu le fac publicitate dar căutand pe net am văzut niște opinii cum că nu ar avea atâtea ppm cum spun și bun că îmi place magazinul dumneavoastră foarte mult și am luat de la voi și aur și argint
Doar că după citit am luat un măsurător de ppm și surpriza căci chiar avea dreptate persoana respectiva.
 Am fost dezamagita pt că eu chiar credeam că este făcut cu apa distilata restructurata dar și cu multi coloizi dar in fine oricum vroiam să știți și poate va răspund cei care îl produc pe Alchemy.
   Peste tot unde am citit articole și în spaniolă și în engleză chiar daca se fac coloizi mari cu sare și apă sunt citiți de aparat adică departe de mine intenție rea doar sa aflu de ce nu arata cat spun.
    Am mai deschis un flacon de argint și altul de aur și la fel la argint jumă din ppm anunțați pe eticheta iar la aur chiar nici jumătate

 Nu vă supărați pe mine , va doresc toate cele bune și am să mai iau de la magazinul dumneavoastră
O seara placuta
Un vârf de sare în argint și sare la peste 900 ppm pt că se unește sarea cu ionii de argint și fac coloizi mari
  Nu o linguriță întreaga doar un vârf de sare , ideea este că dacă avea coloizi de Ag in sticla ar fi cititi
Un mic experiment pe care puteți să îi trimiteți tot mesajul producătorului și poate răspunde unde sunt ppm de pe eticheta pt că am luasem și un măsurător tds profesional sa verific și la fel doar că l-am trimis înapoi la emag că nu puteam să păstrez că sunt foarte scumpe 😢

 

Haideti sa răspundem, în detaliu, acestui mesaj, și acestor nedumeriri, fie ele reale, fie nu. Din păcate, nu putem prezenta deocamdată și videoclipul realizat de către persoana respectivă, deoarece va trebui mai întâi să îl edităm pentru a nu lăsa vizibile imaginile în care este evident prezentată firma cu a cărei produse sunt realizate comparațiile. Nu ar fi legal, și nu vrem să le dăm apă la moară. Și așa...

 

Raspunsul este extrem de simplu, si a fost dat deja de foarte multe ori, chiar daca nu de catre noi:

Concentratia de argint si de aur COLOIDAL in apa, nu se masoara cu TDSmetrul!

 

TDSmetrul utilizat de către persoana respectivă, și considerat a fi profesional, este un model asemănător (sau poate chiar identic) cu instrumentul din fotografia din dreapta, găsindu-se de cumpărat cu 100-200 ron pe diverse magazine online. Acum, cine dorește, poate să considere acest TDS-metru ca fiind profesional, dar... nu este cazul.

Totuși, faptul că măsurătorile realizate în cazul argintului coloidal cu TDSmetrul sunt cel mai adesea eronate, nu provin din faptul că instrumentul este sau nu profesional, scump sau ieftin.

Un prim răspuns, scurt și simplu, este acela că TDSmetrele uzuale, destinate măsurării apei potabile, nu sunt calibrate pentru ioni de argint, ci uzual de calciu si magneziu. Asadar este firesc ca, chiar cu aparatul pe care persoana respectiva il numeste profesional, indicatia sa fie distorsionată, ea depinzand de calibrarea TDSmetrului (care poate avea orice constanta de calibrare, intre 1 si 2, in functie de destinatia lui - 0,67 de obicei pentru apă potabilă).

În cazul argintului coloidal, și cu atât mai mult în cazul aurului coloidal, masurarea precisă concentratiei se poate face doar cu instrumente specializate, de obicei spectrometre cu absorbție atomică, precum în fotografia din stânga. Se poate observa, zicem noi, că ... nu prea seamănă cu un TDSmetru profesional pentru măsurat TDSul apei din acvarii.

Doritorii pot studia mai mult despre astfel de aparate, utilizarea lor și modul de functionare, AICI: https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_spectrometry

În situații particulare se pot utiliza aparate mai simple.

Astfel, în fotografia din dreapta, este prezentat un aparat de masura profesional dedicat pentru ioni argint (cu electrod solid state),  care masoara concentratia ionilor de argint in apa. Este un aparat semnificativ mai ieftin decât un spectrometru cu absorbție atomică, dar mult mai scump totuși decât cel... împrumutat de pe eMag, insa chiar si cu acesta, pentru a masura si concentratia de particule, este necesar ca dispersia coloidala sa fie acidifiata mai intai cu acid azotic, deci masurarea se face in doi pasi: mai intai continutul ionic, apoi cel total.

Pentru aur coloidal, metoda utilizată în cazul argintului nu este adecvată (deși particulele de aur ar putea fi transformate în ioni de aur prin acidifierea cu apă regală), pentru simplul motiv că nu există electrozi ion selectivi pentru aur (disponibili comercial), ei fiind în prezent în stadiu de cercetare.

Totuși, exista metode alternative, in care masurarea se realizeaza prin comparatie.

În stânga este prezentată o de fotografie a unui instrument de acest tip, un spectrofotometru în

spectrul vizibil, un instrument mai accesibil ca preț decât un spectrometru cu absorbție atomică, dar totuși ... nu chiar pentru uz casnic. El necesita utilizarea unei mostre calibrate, care trebuie refacuta o data la fiecare  6-12 luni.


Cu ajutorul lui se pot realiza analize comparative de concentrație a diferite substanțe, dizolvate sau dispersate, cu condiția ca ele să absoarbă lumina în spectrul de măsură, prin compararea cu o mostră din aceeași substanță, care însă trebuie determinată/etalonată în prealabil prin spectrometrie cu absorbtie atomica).

 

 

Asadar in cazul in care se doreste o analiza corecta a concentrației mineralelor coloidale, este bine sa apelati la laboratoare specializate. In general, metodele asa-zis casnice de masurare, sunt (in opinia noastra) promovate de catre persoane neinformate, sau care doresc sa induca voit in eroare cumparatorii, fie pentru a isi promova in mod necinstit produsele, fie pentru a denigra alte produse, pe baza unor date care sunt usor de manipulat.

 

Desigur, nu avem nici dorința și nici pretenția să convingem persoanele care doresc neapărat să măsoare cu TDSmetrul concentrația de argint din apă, că lucrurile stau chiar așa. Le vom pune totuși o întrebare: dacă în apa de la chiuvetă aparatul măsoară 304ppm, asta înseamnă că acolo sunt 304ppm ... ce? Și dacă poate fi vorba de 304ppm... orice, cum poate ști cineva ce măsoară?

Este însă o întrebare retorică. Atât. 

Includem în articol, un calculator (online) TDS/ppm, pentru diverse minerale. Veti observa ca pentru fiecare tip de ion, la aceeasi concentrație în mg/L, corespunde altă valoare a TDS.

Tabelul este realizat pentru stările de oxidare/valențele cele mai comune ale mineralelor respective.

Tabelul de calcul prezentat, le noteaza pe cele mai comune, pentru care se calculează TDS-ul. TDS-ul se estimează din conductivitate, dar după cum observați estimarea dată de TDSmetre (de laborator sau de uz casnic), fie ele chiar considerate profesionale, este doar o... estimare, valabilă pentru anumite situatii, socotite a fi cele comune, în absența unei calibrări specifice, desigur.

Tabel de calcul mg/L-TDS.

Puteți să vă exersați, observând că pentru diverse minerale, pentru aceeași concentrație a unor minerale diferite, in mg/L, foaia de calcul va genera un TDS diferit!

Situația se complică, cu  atât mai mult cu cât, la un același mineral, pot exista mai multe stări de oxidare, care vor genera conductivități diferite în apă.

Fierul de exemplu, poate avea stări de oxidare multiple, de la -4 la +7:

https://en.wikipedia.org/wiki/Iron

Așadar, atunci când utilizați un TDSmetru, ce măsurați de fapt? Măsurați O CONVENȚIE. Adică NIMIC REAL! TDSmetrul spune: apa dumneavoastră are CAM ATÂTA calciu și magneziu, dar nu știm exact cât din fiecare, SI NICI MĂCAR dacă este vorba chiar de calciu sau magneziu!!!

TDSmetrele au fost introduse în utilizarea curentă pentru comoditate. Măsurătoarea precisă a ionilor de diverse tipuri în apă, se utilizează prin alte metode: tradițional, prin reacții chimice, existând kituri destinate unor asemenea măsurători rapide, mai nou cu electrozi ion selectivi (o metodă mult mai precisă dar mai scumpă, fiind necesari electrozi diferiți pentru fiecare tip de mineral/ion), sau prin spectrometrie, metoda cea mai precisă, dar care de obicei necesită un laborator fix, așadar transportul mostrelor la laborator, spre deosebire de primele două metode, care de obicei sunt utilizate ca metode mobile.

Desigur, veți putea întreba: bine bine, dar în cazul ambelor produse s-a măsurat argint! De unde vin diferențele?

Aici putem nota două aspecte:

Argintul poate exista în mai multe stări de oxidare.  Într-o soluție pot exista simultan ioni Ag+1, Ag+2 sau Ag+3, rezultand un argint ionic în care raportul dintre ionii Ag1+, Ag2+ și Ag3+ poate diferi. 

Unii producători chiar precizeaza ca ionii de argint din produsele respective ar avea valenta 2, Ag+2, ceea ce nu prea se poate petrece în realitate în hidrocoloizi, dar așa cum spuneam, convențiile și echivalențele ne guvernează viețile. Așadar, în funcție de raportul acestor ioni din soluție, un TDSmetru poate indica... orice. 

Metoda de productie a fiecărui producatorÎn argintul așa-numit coloidal ionic, diferențele dintre măsurători, sunt date predominant de prezența particulelor de argint.
În situația în care particulele și ionii de argint coexistă în soluție, totul se schimbă dramatic din punctul de vedere al măsurătorii. În mod normal, particulele de argint nu pot fi măsurate, ca și concentrație, cu TDSmetrul, dat fiind că ele nu sunt solubile în apă, ci dispersate (TDS-Total Dissolved Solids). Dat fiind că în cazul unui proces stabil, raportul dintre cantitatea de ioni și particule este constant, într-un astfel de caz, dacă se dorește o estimare cu un TDSmetru, acesta trebuie calibrat după procesul respectiv, pe baza etaloanelor obținute prin spectroscopie cu absorbție atomică. În acest fel se obțin estimări rapide într-un proces, însă UN TDSmetru CALIBRAT ALTFEL, VA INDICA ALTCEVA! Datorită faptului că la suprafața particulelor de argint în apă, apare un proces reversibil de ionizare a argintului, chiar și în cazul particulelor de argint, se poate măsura totuși o anumită conductivitate, dar acesta nu contribuie mult la conductivitatea globală.
Pentru a fi mai clari, în cazul argintului, există posibilitatea ca un anumit tip de proces să genereze un conținut ioni/particule care să genereze o măsurătoare TDS corectă, chiar cu un TDSmetru necalibrat pentru soluția respectivă. De obicei aceasta se petrece atunci când conținutul ionic este majoritar.
 
In cazul aurului coloidal, raspunsul scurt este  simplu: NU SE POATE MASURA CU TDS-metrul valoarea concentrației în ppm a aurului, dacă este pur coloidal, particulele respective nefiind dizolvate în apă, ci suspendate, și prin urmare neionizate! TDS inseamnă TOTALITATEA SOLIDELOR DIZOLVATE, iar în cazul particulelor metalice, nu este cazul.
Asa cum spuneam insa, soluția se poate ... completa (în mod fraudulos) cu sare, NaCl, care in concentratii mici, de cateva zeci de ppm, chiar face ca aurul coloidal sa fie mai stabil. In plus, da bine si la TDS metru. Unii, în diverse tări, chiar fac aceasta. Alții chiar produc aurul coloidal dizolvând sare de bucătărie în apa distilată în care se produce electroeroziunea, cu sau fără arc electric.
Din acest motiv, în soluția respectivă se poate produce clorură de aur (neurotoxică în cantități/concentrații ridicate, utilizate pe termen lung), măsurabilă cu TDSmetrul. Chiar si atunci TDSmetrul ar trebui calibrat specific, datorita ca aurul este in starea de oxidare 3, Au3+ în clorura de aur, deci am obține un rezultat aiurea cu un TDSmetru normal. Plus că masa atomică a aurului este foarte ridicată, deci echivalența ppm (mg/L) TDS este, ca să spunem așa, în copaci!  
Aurul coloidal Alchemy este pur coloidal, și nu conține ioni de aur. Deloc. Sub nici o formă. Așadar, rezultatul măsurătorii va fi întotdeauna eronat (redus ca valoare), dacă măsurătoarea se realizează cu un TDSmetru.
 

Prezența clorului în coloizii de aur se poate depista: o experienta simpla este aceea de a amesteca aur coloidal cu argint coloidal ionic, sau pur ionic. Daca rezultatul este tulburarea soluției (devine opalescent), inseamna ca s-a format clorura de argint, deci aurul coloidal respectiv contine o clorură, iar indicatia TDSmetrului este de fapt afectata de concentratia sarii de bucatarie. Daca ramane transparent clar (chiar daca isi schimba usor culoarea, de exemplu din roz in oranj sau purpuriu), inseamna ca nu contine cloruri ca aditiv/adulterant. 

In ceea ce priveste așa zisa metodă de ionizare cu sare, în vederea măsurării concentrației argintului coloidal ionic, să notăm doua aspecte:

1. Transformarea ionilor in particule trebuie realizată, în cazul argintului, cu un acid, precum acidul azotic, dacă se dorește masurarea conținutului total de argint. Altminteri, daca se foloseste sare sau o alta halogenura, rezultatul este clorura de argint, care este insolubilă in apa, si va incepe sa precipite, dat fiind ca solubilitatea AgCl in apa este de circa 5ppm, la temperatura camerei, si de fapt din acest motiv se si formeaza opalescenta usor de observat. Dat fiind ca norisorul respectiv este de fapt un precipitat de clorura de argint, în majoritate insolubilă, masuratoarea este vrei nu vrei denaturata (TDS - total dissolved solids). În plus, în apă vor fi prezenți și ionii de sodiu, Na+, măsurătoarea fiind cu atât mai mult imprecisă.

Recomanăm a se citi se citi totusi macar un articol de popularizare, precum acesta de mai jos (dacă nu un curs de chimie a argintului), pentru a intelege mai multe despre clorura de argint:

https://en.wikipedia.org/wiki/Silver_chloride

2. Chiar daca s-ar utiliza acid azotic, HNO3, ionii de argint rezultați au valenta 1+ și o masă atomică diferită de cea a ionilor de Ca și Mg, și în plus vom avea prezenți în apă și o cantitate de ioni nitrat, NO3-, si de aceea concentratia argintului nu poate fi masurata corect cu TDSmetrul calibrat pentru apa potabila (asadar pentru ioni de Ca, Mg), asa cum am specificat deja, ci doar cu un TDSmetru cu electrod selectiv AgS. 

3. In plus, ceea ce numesc respectivii care au... dezvoltat aceasta metoda, anume coloizi mari, ei nu sunt cititi de aparat. Oricum, nu se formeaza coloizi mari, decat in mica masura, ci in majoritate clorura insolubila de argint. Care se va si depune, gradat, la fel cu așa-zișii coloizi mari, însă în apă va rămâne un conținut ionic dat de puțina clorură de argint solubilă, și de ionii de sodiu, și de aceea, TDSmetrul va măsura ceva. Ce, este altă poveste.... 

 

În cazul aurului coloidal, dar cu atât mai mult a argintului coloidal, pretul metalului dispersat in apa este redus, costul unui produs fiind dat de fapt de munca necesara prepararii coloidului (intr-o mica masura), si de costul serviciului de punere la dispozitie a produsului (in cea mai mare masura). Asadar este aberant sa se creada ca cineva nu ar respecta concentratia unui produs, mai ales cand... nici măcar nu exista vreun un avantaj in directia aceasta!

În plus, produsele pot fi concentrate cu usurinta pana la circa 200ppm, sub vid, in reactorul prezentat mai jos (caci, intr-adevar, maximul concentratiei pe care o putem realiza direct, fara concentrare, este de circa 100-120ppm). Asadar, daca tot putem, de ce nu am respecta clientii? Noi am pierde...

Putem sa va spunem ca, in realitate, TOATE produsele pe baza de argint coloidal PRODUSE in Romania, de la TOATE firmele, respecta destul de corect specificatiile de pe etichetă. Spunem aceasta pentru ca le-am testat pe TOATE. Este firesc, dat fiind ca argintul coloidal este simplu de produs.

In ceea ce priveste alte minerale coloidale, acolo este o alta discutie, insa chiar si asa, majoritatea produselor coloidale sunt cum trebuie, fie ca este vorba despre Alchemy, AquaNano, Freeways, Salutifer, Steaua Divina. Le-am testat pe toate. Însă nu cu ... TDSmetrul.

Daca mai exista si alti producatori cu produse bune, ii felicitam pentru aceasta...

 

 

Mai rămâne să comentăm observatia legata de structurarea sau nestructurarea produsului. Pe site-ul Alchemy, am pus deja la dispozitie un articol despre unele metode de structurare, care nu acopera toate posibilitatile de structurare posibile a fi aplicate unor astfel de produse.

Aceasta structurare o puteti realiza si acasa, iar daca dispuneti de un agitator cu frecventa controlata digital, puteti chiar sa implementati frecvente precise (in imaginea din stânga, este programata chiar o frecventa apropiata de frecventa Schumann, in rpm  - rotatii pe minut).

Desigur, vasul respectiv a fost pregatit pentru o ilustrare, pentru a putea observa frecventa de rotatie a magnetului si a lichidului (desi aceasta este valabila doar in imediata vecinatate a rotorului). In practica, prepararea se realizeaza in ... dispozitive mai mari ca volum, precum reactorul de preparare din fotografia din dreapta, in care se realizeaza si concentrarea sub vid avansat, daca este necesar.

În plus, într-un astfel de reactor, se poate realiza, chiar prin intermediul electrozilor de electroeroziune, o structurare suplimentară. Forma de unda a tensiunii aplicate, usor de citit de catre o persoana familiarizata cu utilizarea unui osciloscop, este prezentata in imaginea din stânga, unde pe display-ul osciloscopului se poate citi aproximativ o frecventa de 7,83 Hz. 

În acest fel, este realizată o structurare suplimentară prin intermediul unui câmp electric, pe lângă cea mecanică (vortex) și cea magnetică, tot cu frecvența fundamentală a rezonanței Schumann (circa 7,83Hz).

Exista si alte metode de structurare, insa descrierea lor depaseste cadrul si scopul articolului prezent.

 

Notă: pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu aceasta, precizăm că așa numita rezonanță Schumann, care are loc în cavitatea rezonantă alcătuită de ionosferă  și scoarța terestră, este în realitate nu doar o frecvență, ci un set de frecvențe, dintre care noi am ales-o pe cea mai joasă, practic fundamentala acestui set. Pentru mai multe detalii, puteți citi mai multe informații aici:

https://en.wikipedia.org/wiki/Schumann_resonances

 
 
 
 
 
 
 
 
Reducere 10%!
pentru comenzile cu valoarea mai mare de 200 ron.
Reducere 15%!
pentru comenzile cu valoarea mai mare de 300 ron.
Reducere 20%!
pentru comenzile cu valoarea mai mare de 400 ron.
Reducere 25%!
pentru comenzile cu valoarea mai mare de 500 ron.

Transport ... aproape gratis

Transport
Beneficiați de ransport gratuit pentru comenzi cu valoarea mai mare de 240 RON. Pentru comenzi cu valoarea mai mică de 240 RON, costul transportului este de 24 RON.

iSilver50 - 50ppm TDS

 

În mod normal, suspensiile CU ADEVĂRAT coloidal ionice, care au un conținut ionic de circa 50%, nu pot fi măsurate corect (ca și concentrație) cu un TDSmetru, dat fiind că acesta nu poate detecta conținutul ionic. Măsurarea corectă a conținutului de argint total se realizează prin spectrometrie cu absorbție atomică, și poate fi realizată doar de către laboratoare sp
 
 
iSilver50 este preparat special pentru persoanele care își doresc un produs cu conținut predominant ionic. Raportul ioni/particule poate fi modificat prin modificarea parametrilor de proces și, în acest fel, conținutul de argint al produsului poate fi estimat cu un TDSmetru obișnuit (calibrat pentru apă potabilă). Conținutul total de argint poate fi cu până la 10% mai mare, însă conținutul ionic este tipic de 50ppm.

Eternul TDS-metru...

 

Unul dintre colaboratorii noștri a primit un mesaj de la un client. Îl redam mai jos, asa cum a fost el redactat (nu am socotit necesar să realizăm corecturi pe el, este inteligibil, deși se observă că, probabil, a fost scris în grabă):

 

Mesaj clientă: 
[20:41, 01.03.2021] *************: Buna seara îmi cer scuze că am întârziat atât cu video de argint coloidal și aur coloidal de la alchemy
Și cel de la ****************.
 Nu le fac publicitate dar căutand pe net am văzut niște opinii cum că nu ar avea atâtea ppm cum spun și bun că îmi place magazinul dumneavoastră foarte mult și am luat de la voi și aur și argint
Doar că după citit am luat un măsurător de ppm și surpriza căci chiar avea dreptate persoana respectiva.
 Am fost dezamagita pt că eu chiar credeam că este făcut cu apa distilata restructurata dar și cu multi coloizi dar in fine oricum vroiam să știți și poate va răspund cei care îl produc pe Alchemy.
   Peste tot unde am citit articole și în spaniolă și în engleză chiar daca se fac coloizi mari cu sare și apă sunt citiți de aparat adică departe de mine intenție rea doar sa aflu de ce nu arata cat spun.
    Am mai deschis un flacon de argint și altul de aur și la fel la argint jumă din ppm anunțați pe eticheta iar la aur chiar nici jumătate

 Nu vă supărați pe mine , va doresc toate cele bune și am să mai iau de la magazinul dumneavoastră
O seara placuta
Un vârf de sare în argint și sare la peste 900 ppm pt că se unește sarea cu ionii de argint și fac coloizi mari
  Nu o linguriță întreaga doar un vârf de sare , ideea este că dacă avea coloizi de Ag in sticla ar fi cititi
Un mic experiment pe care puteți să îi trimiteți tot mesajul producătorului și poate răspunde unde sunt ppm de pe eticheta pt că am luasem și un măsurător tds profesional sa verific și la fel doar că l-am trimis înapoi la emag că nu puteam să păstrez că sunt foarte scumpe 😢

 

Haideti sa răspundem, în detaliu, acestui mesaj, și acestor nedumeriri, fie ele reale, fie nu. Din păcate, nu putem prezenta deocamdată și videoclipul realizat de către persoana respectivă, deoarece va trebui mai întâi să îl edităm pentru a nu lăsa vizibile imaginile în care este evident prezentată firma cu a cărei produse sunt realizate comparațiile. Nu ar fi legal, și nu vrem să le dăm apă la moară. Și așa...

 

Raspunsul este extrem de simplu, si a fost dat deja de foarte multe ori, chiar daca nu de catre noi:

Concentratia de argint si de aur COLOIDAL in apa, nu se masoara cu TDSmetrul!

 

Read more ...

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Este foarte simplu: toate produsele electrocoloidale sunt simultan și coloidale și ionice, în diferite proporții, în funcție de procesul tehnologic. Desigur, pentru utilizatorul obișnuit, este mai dificil de realizat un test relevant, precis, dar chiar și așa se pot face teste simple care să areate dacă în dispersia respectivă sunt ioni, particule, sau o combinație a acestora.

Vom face câteva precizări, care vă vor ajuta într-o anumită măsură să discerneți între diferitele sortimente de argint coloidal, ionic sau între combinațiile acestora.

Read more ...

Copyright

Copyright  S.C Floralis Online S.R.L

Informații contact:

SC Floralis Online SRL
Sediu social: Sat Rus, Comuna Dumbrăvița, nr. 237, Jud. Maramureș
 
0770425076
 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
RO52PIRB4237785434001000

BIC PIRBROBU

FIRST BANK, AG. BUCURESTI, RAHOVA