Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Este foarte simplu: toate produsele electrocoloidale sunt simultan și coloidale și ionice, în diferite proporții, în funcție de procesul tehnologic. Desigur, pentru utilizatorul obișnuit, este mai dificil de realizat un test relevant, precis, dar chiar și așa se pot face teste simple care să areate dacă în dispersia respectivă sunt ioni, particule, sau o combinație a acestora.

Vom face câteva precizări, care vă vor ajuta într-o anumită măsură să discerneți între diferitele sortimente de argint coloidal, ionic sau între combinațiile acestora.

1. Argintul coloidal pur este o dispersie de particule de argint, nanoparticule în general, în apă pură. Datorită unor procese fizice complexe, el are culoare galbenă intensa, el apărând brun chiar la concentrații reduse. Atunci când este stocat într-un flacon de volum mare, el va apărea vederii chiar foarte închis la culoare, practic negru.

Aceasta culoare se datoreaza unui fenomen complex, numit rezonanță plasmonică de suprafață.

Una dintre proprietățile marcante ale acestui tip de argint coloidal este acela că trece nemodificat prin stomac, dacă este utilizat pentru uz intern. Pentru uz extern, activitatea sa este ceva mai redusă decât a celui ionic, dar nu semnificativ, deoarece în mediile biologice reale, el este oxidat rapid, mai ales dacă nu este puternic stabilizat. 

Un alt avantaj este acela că acțiunea lui este mai blândă, gradată, față de cea a argintului ionic.

 

 

 

2. Argintul ionic pur, este o soluție incoloră de ioni de agint, sub diverse forme posibile: hidrat, citrat, lactat, acetat, nitrat de argint.

Puteți observa mai jos aparența celor două, pentru o comparație simplă: cel incolor este soluția de argint ionic.

În vasul din dreapta, prin procese specifice, ionii de argint au fost transformați în nanoparticule de argint,

care manifestă culoarea specifică, galbenă, la o concentrație de cateva zeci de ppm.

Argintul ionic este mai activ decât cel coloidal pentru uz extern, în anumite situații (în special ca antibacterian dar nu și ca antiviral), dar are dezavantajul că reacționează imediat cu clorurile din organism, fiind transformat în clorură de argint în stomac, și apoi în nanoparticule mari de clorură de argint în intestin.

 

3. Argintul așa-zis coloidal ionic.

Aici se încadrează orice sortiment de argint coloidal, produs prin electroeroziune. În funcție de raportul dintre particule și ioni, el poate fi incolor, galbui, cu nuanțe gri, etc. Desigur, deobicei putem observa aceasta mai ales în recipiente de volum mare, dar uneori se poate observa și în flacoane mai mici. Totuși, flacoanele uzuale fiind colorate, brune sau albastre (necesare, datorită fotosensibilității argintului), produsele de acest gen par a fi mai tot timpul incolore.

Iata mai jos o comparatie orientativă a unor sortimente de argint coloidal ionic, de diverse concentrații și cu diverse rapoarte între ioni și particule:

 Sortimentul din partea dreaptă este aproape pur coloidal, în timp ce al doilea din stânga este aproape pur ionic. Totuși, determinări specifice se pot realiza doar cu ajutorul unor aparate mai complexe, uzual o combinație de spectrofotometru cu absorbție atomică, pentru determinarea concentrației totale de argint, și a unui electrod ion selectiv, pentru determinarea concentrației de ioni.

De reținut că TOATE produsele electrocoloidale de pe piață, sunt, indiferent de nume, atât coloidale cât și ionice, cele cu o ușoară tentă aurie având un raport în general echilibrat. Ele îmbină proprietîțile ionilor și particulelor, cu avantajele și dezavantajele fiecaror dintre ele.

 

4. Argintul coloidal fotonic.

Argintul coloidal fotonic este un argint special. El nu există, dar precum unii vând ghiață eschimoșilor, orice se poate vinde, oricui. Și dacă unii au vrut sa inventeze sintagma de argint coloidal ionic, de ce să nu o inventăm și noi pe cea de argint coloidal fotonic? La o adică, lumina trece prin el, ba mai mult, argintul este foarte sensibil la lumină, și interacționează cu ea în modalități complexe. Așa că, dacă chiar am vrea, am putea să zicem că e fotonic. E din lumină. Și până la urmă este adevărat, căci în Univers nu există decât energie, adică diverse forme de lumină (printr-o ... nevinovată extensie a conceptelor)!

Așadar, dacă veți vedea scris pe etichetele produselor noastre ARGINT COLOIDAL FOTONIC, eventual la un preț dublu (căci e fotonic, deh...), știm că vă veți bucura, căci ați achiziționat cel mai șmecher produs disponibil. Și dacă produsul este șmecher, nu e așa, clar e și clientul șmecher. Și chiar puțin fotonic, desigur...

 

NOTĂ: Pentru cine nu s-a prins, punctul 4 este ușor satiric. Doar pentru cine nu s-a prins, pentru restul este o glumă, sperăm bună...

Reducere 10%!
pentru comenzile cu valoarea mai mare de 200 ron.
Reducere 15%!
pentru comenzile cu valoarea mai mare de 300 ron.
Reducere 20%!
pentru comenzile cu valoarea mai mare de 400 ron.
Reducere 25%!
pentru comenzile cu valoarea mai mare de 500 ron.

Transport ... aproape gratis

Transport
Beneficiați de ransport gratuit pentru comenzi cu valoarea mai mare de 240 RON. Pentru comenzi cu valoarea mai mică de 240 RON, costul transportului este de 24 RON.

iSilver50 - 50ppm TDS

 

În mod normal, suspensiile CU ADEVĂRAT coloidal ionice, care au un conținut ionic de circa 50%, nu pot fi măsurate corect (ca și concentrație) cu un TDSmetru, dat fiind că acesta nu poate detecta conținutul ionic. Măsurarea corectă a conținutului de argint total se realizează prin spectrometrie cu absorbție atomică, și poate fi realizată doar de către laboratoare sp
 
 
iSilver50 este preparat special pentru persoanele care își doresc un produs cu conținut predominant ionic. Raportul ioni/particule poate fi modificat prin modificarea parametrilor de proces și, în acest fel, conținutul de argint al produsului poate fi estimat cu un TDSmetru obișnuit (calibrat pentru apă potabilă). Conținutul total de argint poate fi cu până la 10% mai mare, însă conținutul ionic este tipic de 50ppm.

Eternul TDS-metru...

 

Unul dintre colaboratorii noștri a primit un mesaj de la un client. Îl redam mai jos, asa cum a fost el redactat (nu am socotit necesar să realizăm corecturi pe el, este inteligibil, deși se observă că, probabil, a fost scris în grabă):

 

Mesaj clientă: 
[20:41, 01.03.2021] *************: Buna seara îmi cer scuze că am întârziat atât cu video de argint coloidal și aur coloidal de la alchemy
Și cel de la ****************.
 Nu le fac publicitate dar căutand pe net am văzut niște opinii cum că nu ar avea atâtea ppm cum spun și bun că îmi place magazinul dumneavoastră foarte mult și am luat de la voi și aur și argint
Doar că după citit am luat un măsurător de ppm și surpriza căci chiar avea dreptate persoana respectiva.
 Am fost dezamagita pt că eu chiar credeam că este făcut cu apa distilata restructurata dar și cu multi coloizi dar in fine oricum vroiam să știți și poate va răspund cei care îl produc pe Alchemy.
   Peste tot unde am citit articole și în spaniolă și în engleză chiar daca se fac coloizi mari cu sare și apă sunt citiți de aparat adică departe de mine intenție rea doar sa aflu de ce nu arata cat spun.
    Am mai deschis un flacon de argint și altul de aur și la fel la argint jumă din ppm anunțați pe eticheta iar la aur chiar nici jumătate

 Nu vă supărați pe mine , va doresc toate cele bune și am să mai iau de la magazinul dumneavoastră
O seara placuta
Un vârf de sare în argint și sare la peste 900 ppm pt că se unește sarea cu ionii de argint și fac coloizi mari
  Nu o linguriță întreaga doar un vârf de sare , ideea este că dacă avea coloizi de Ag in sticla ar fi cititi
Un mic experiment pe care puteți să îi trimiteți tot mesajul producătorului și poate răspunde unde sunt ppm de pe eticheta pt că am luasem și un măsurător tds profesional sa verific și la fel doar că l-am trimis înapoi la emag că nu puteam să păstrez că sunt foarte scumpe 😢

 

Haideti sa răspundem, în detaliu, acestui mesaj, și acestor nedumeriri, fie ele reale, fie nu. Din păcate, nu putem prezenta deocamdată și videoclipul realizat de către persoana respectivă, deoarece va trebui mai întâi să îl edităm pentru a nu lăsa vizibile imaginile în care este evident prezentată firma cu a cărei produse sunt realizate comparațiile. Nu ar fi legal, și nu vrem să le dăm apă la moară. Și așa...

 

Raspunsul este extrem de simplu, si a fost dat deja de foarte multe ori, chiar daca nu de catre noi:

Concentratia de argint si de aur COLOIDAL in apa, nu se masoara cu TDSmetrul!

 

Read more ...

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Este foarte simplu: toate produsele electrocoloidale sunt simultan și coloidale și ionice, în diferite proporții, în funcție de procesul tehnologic. Desigur, pentru utilizatorul obișnuit, este mai dificil de realizat un test relevant, precis, dar chiar și așa se pot face teste simple care să areate dacă în dispersia respectivă sunt ioni, particule, sau o combinație a acestora.

Vom face câteva precizări, care vă vor ajuta într-o anumită măsură să discerneți între diferitele sortimente de argint coloidal, ionic sau între combinațiile acestora.

Read more ...

Copyright

Copyright  S.C Floralis Online S.R.L

Informații contact:

SC Floralis Online SRL
Sediu social: Sat Rus, Comuna Dumbrăvița, nr. 237, Jud. Maramureș
 
0770425076
 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
RO52PIRB4237785434001000

BIC PIRBROBU

FIRST BANK, AG. BUCURESTI, RAHOVA